Nyhet | 12 mars 2018

  Takstolskalas och nylagt butiksgolv i Ulricehamn

  På Ubbarb har byggnationen gått in i sitt sista halvår inför öppning i sommar. Både butiksgolv och personalmatsal börjar skönjas och den kommande ICA-butiken rekryterar personal för fullt. I slutet av februari var det därför hög tid för traditionellt takstolskalas.

  Även om väder och vind gjort det svårt att bygga på som vanligt har det under årets första månader varit full aktivitet på byggarbetsplatsen i Ubbarb. En nio meter hög sprinklertank har tillverkats för att senare installeras på taket och sedan kläs med plåt. Invändigt har golvkeramik börjat läggas och nu går det att skönja hur stor yta butiksgolvet kommer vara. Ytterligare viktiga invändiga arbeten pågår så som innerväggar, kyl- och frysrum, elinstallationer, rör och ventilation.

  På våningsplanet ovan byggs väggar för omklädning, kontor och matsal. Här kommer ICA Maxis personal i framtiden vistas dagligen för så väl morgonfika som kvällsmacka.  

  Takstolskalas på bygget

  Även om ICA Maxi ännu inte står färdig, så har butikens ICA-handlare Calle Prammefors redan en aktiv facebooksida för butiken. Här kan besökare se och läsa om hur Calle går på studiebesök på bygget, rustar för den kommande verksamheten genom rekryteringar och se bilder inför takstolskalaset som ICA Fastigheter bjöd in till den 27 februari. På kalaset samlades cirka 75 personer på byggarbetsplatsen för att mitt i bygget äta en god takstolslunch med efterföljande kaffe och bakelse som traditionen bjuder. Projektledare Jan-Anders Börjesson rapporterade att det var ett riktigt trevligt kalas där personer som har med bygget och dess framtida användning fick tillfälle att samlas och fira tillsammans.

  Vill du följa och se bilder från ICA Butikens facebooksida hittar du den här. 

  Dela