Våra marknadsplatser

  Stenhagen centrum fyller 20 år och blickar framåt!

  1998 etablerades Stenhagens handelsplats med ICA Maxi och tillhörande butiker som goda grannar. Sedan dess har butikerna haft öppet varje dag med kunder som troget besökt dem i ur som skur. Under årens lopp har platsen förändrats. Butiker har kommit och gått, tillbyggnader och ombyggnader gjorts, digitala handelsmönster har blivit en del av vardagen med drive thru som nytt sätt att handla mat och numera är de senaste nya grannarna inte bara butiker och retailkoncept, nu har vi även trevliga bostadskvarter runt knuten, och fler är på gång.  

  Stenhagen centrum som mötesplats i framtiden 

  Den senaste förändringen, som starkt kommer påverka Stenhagen framöver är den nya detaljplanen som definierar Stenhagens marknadsplats som ett stadsdelscentrum. Det gör att vi kommunicerar tydligare om vår plats som Stenhagen centrum, en plats där man bor, handlar och möts i vardagen. När platsen nu fyller 20 år vill vi tack vare den nya detaljplanen sträva efter att ytterligare förstärka vår plats som en trygg och gemytlig plats i vardagen, för en enklare vardag. Vi diskuterar frågor som trevligare torgbildning framför stora entrén, fler retailkoncept som kan förstärka platsens erbjudande, fasadrenovering och översyn av belysning, parkeringslösningar, inbäddad grönska och så vidare.

  Födelsedagskalas för 20 åringen

  Men vi började med ett stort födelsedagskalas! Stenhagen bjöd in till riktigt kalas med allt vad firande innebär; bubbel och snittar, tårta, fiskdamm, tävlingar och clowner.

  Vi prydde platsen med flaggspel och arrangerade tävlingar, tipspromenad och provsmakningar. Dessutom fick vi besök av duktiga ansiktsmålare som förvandlade hela Stenhagen till ett zoo då  barnen blev ansiktsmålade och vimlade runt som spännande djur i butikerna. De populära underhållarna Lina-Lotta och Åke-Bråke gick runt i butikerna för att busa med barnen och skoja med kunderna. Varmt välkommen till Stenhagen centrum, både nu och om ytterligare 20 år!

  Dela