Spadtag

  Här tas ett första spadtag för Stockholms nya ICA Maxi vid Bromma Blocks

  Den 14 februari togs det första spadtaget för Hangar 5 som ska bli en ny del vid den befintliga handelsplatsen Bromma Blocks i Stockholm. ICA Fastigheter sålde under 2018 fastigheten Trafikflyget 8 till NCC vilka nu kommer utveckla och färdigställa Hangar 5.

  Under spadtaget hölls en paneldiskussion mellan NCC:s koncernchef Tomas Carlsson tillsammans med Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och Andreas Hatzigeorgiou, vd för Handelskammaren med temat Stockholms akuta kontorsbrist.

  - Bromma Blocks kommer bli Stockholms nya magnet, sa Anna Köning Jerlmyr, Stockholm Stads finansborgarråd.

  - Ofta pratar vi bara om bostäder. Men när vi planerar staden behöver vi titta mer på helheten och bygga områden där man både kan bo, jobba och ha tillgång till handel och service, 
    

  fortsatte Anna König Jerlmyr, Stockholm Stads finansborgarråd.

  Planen är att Hangar 5 ska inrymma en ICA Maxi Stormarknad på cirka 11 000 kvadratmeter tillsammans med Apotek Hjärtat. Dessa två verksamheter kommer ligga på plan 1 som besökarna når bland annat genom direktaccess från tvärbanan som har en station precis utanför ICAs entré. Dessutom kommer byggnaden innehålla Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter. Det är ett så kallade longstay som ska skapa bättre förutsättningar till boende för den som långpendlar och jobbar i Stockholmsområdet. Vi är övertygade om att NCC på ett bra sätt kommer förverkliga ICAs ambitioner att skapa en attraktiva ICA Maxi-butik i ett bra butiks- och kommunikationsläge med tvärbanan och Bromma flygplats bokstavligen utanför dörren. 

  Projektet färdigställs i etapper där Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat beräknas öppna Q1 2021. Hela projektet beräknas vara färdigställt i Q4 2021.

  Dela