SPADTAG LOGISTIKFASTIGHET

Blomstrande spadtag för nya lagret på Hacksta

Så var det första spadtaget avklarat för ICAs nya lager på Hacksta i Västerås. Spadtaget togs gemensamt av Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter, Karin Björklund logistikchef DE Västerås ICA Sverige och Staffan Jansson kommunstyrelsens ordförande (S) Västerås Stad.

Det nya lagret ska bli 13 500 kvadratmeter stort och bli ny spridningspunkt och ta över en del av blomverksamheten som idag ligger i Helsingborg, Den grävande trion hade utrustats med en trehövdad spade och planteringsjord. Vad som planterades? En hortensia, platsens första blomma såklart.

Sol, spadtagstal och potatissallad 

Västerås bjöd på sol när de tre grävarna höll spadtagstal och ställde upp för  fotografering av det cermoniella spadtaget. Staffan Janssons delade med sig i sitt spadtagstal och berättade om familjens tidiga koppling till platsen då hans mamma på 70-talet var med och styckade av tomterna ute på Hacksta.

Efteråt bjöds det på lunch bestående av rostbiff eller kyckling med potatissallad och naturligtvis gofika för de cirka 50-talet gäster som lockats till evenemanget. 

Blommor som ny logistikenhet för ICA på Hacksta

Med ICAs övriga lagerbyggnader synligt i bakgrunden är det lätt att förstå fördelen med att samla logistik till en och samma plats.  Men ett lager för blommor har däremot inte funnits tidigare på Hacksta. Det är ett målmedvetet arbete med blomaffären under de senaste åren som nu har gett resultat och innebär att ett blomlager även i Mellansverige behövs och det finns stora möjligheter att växa ännu mer, särskilt i Mälardalen. Målsättningen är att den nya verksamheten kan tas i drift under första kvartalet 2023.

- Vi är jättestolta och glada att vi får chansen att expandera i Västerås. Vårt största uppdrag är att leverera till våra butiker, och det märktes extra tydligt o pandemin. Därför är vi superglada att få chansen att öka vår kapacitet och för att logistik är med och bidrar till att säkra konkurrenskraft och expansion för ICA, säger Karin Björklund logistikchef DE Västerås ICA Sverige.

Det är ett rejält arbete som ska göras och som drivs framåt tack vare ett mycket gott samarbete mellan ICA Fastigheter och ICA Sverige.

- ICA Fastigheter under de senaste åren fått en ökad roll i att hitta rätt lägen och utveckla logistikbyggnader som ska utveckla ICAs affär och höja leveranskvalitet till kunder och arbetsmiljön för medarbetarna. Jag är väldigt glad att vi nu kan möjliggöra denna satsning här på Hacksta, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

 

Tack för gott samarbete! Staffan Jansson kommunstyrelsens ordförande Västerås Stad skakar hand med Karin Björklund logistikchef DE Västerås ICA Sverige och Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter efter det traditionella spadtaget. 

Paulina Schönning, chef logistikfastigheter på ICA Fastigheter, hälsar de 50-talet gäster välkomna till spadtaget. 

Staffan Jansson kommunstyrelsens ordförande Västerås Stad, talade under spadtaget.  

Liksom Anna Nyberg vd på ICA Fastigheter, utifrån att det är ICA Fastigheter som driver byggprojektet och vid färdigställandet kommer äga och förvalta lagerbyggnaden för ICA Sveriges logistikverksamhet. 

Dela