Maten bygger Staden

  Ny rapport om den livfulla platsen 2028

  För att ta reda på mer om framtiden, de närmaste 7-10 åren, har vi tillsammans med strategibyrån Quattro porte tagit fram rapporten ”Framtidens livfulla platser”.

  Under Almedalen i Visby presenterade ICA Fastigheter sin nya rapport om hur maten bygger staden och skapar livfulla platser 10 år fram i tiden. I rapporten fick vi bland annat reda på att konsumtion av saker blir mindre viktig, och att matupplevelser och upplevelser kring saker blir allt mer betydande.

  Som underlag till rapporten har vi intervjuat ett antal avantgardister – den grupp i samhället som ligger 6-10 år före den stora massan som anammar nya trender tidigt, oavsett om det gäller boende, upplevelser eller konsumtion, 10 experter inom kommun, teknik, stadsutveckling och transporter samt en big data-analys för att validera utvecklingen.

  ICA Fastigheters mission har alltid varit att skapa livfulla platser - med mat, liv och rörelse. Med rapportens resultat i handen ser vi att vårt arbete kommer vara betydelsefullt även i framtiden.

  Ladda ned sammanfattningen

  Nedan finns en sammanfattning av rapporten "Den livfulla platsen 2028" som skapats tillsammans med strategibyrån Quattro Porte.

  Visa hela informationen Dölj informationen
  Dela