Promenadens dag

  Ta en promenad idag för hälsan och klimatet

  Visste du att en promenad är det enklaste sättet för att må bättre i både kropp och själ? Idag är det promenadens dag och dagen till ära passade vi på att träffa ICA Fastigheters projektutvecklare Linda Holm för att prata mer om vikten av att utgå från klimatsmarta transportval när man skapar framtidens platser.

  Vad gör ICA Fastigheter för att uppmuntra fler till klimatsmarta transportval?
  - Det ska vara enkelt för våra besökare att ta sig till våra platser och ICA-butiken på ett miljövänligt sätt. Därför fokuserar vi och utgår mycket från framtidsspaningar och undersökningar för att anpassa våra platser till rådande trender och göra miljöer mer tillgängliga.

  Vilka specifika projekt jobbar ni med just nu?
  - Under hösten drog vi igång ett mobilitetsprojekt vid ICA Kvantum Munkebäck i Göteborg. Vi har kommit fram till att det är ungefär 25 procent av besökarna idag som kommer utan bil en regnig dag i februari. För att vara en Kvantumbutik som ligger i ett trafikorienterat läge är det en bra siffra.

  - För att skapa bättre förutsättningar och uppmuntra till mer klimatsmarta val ska vi tillsammans med handlaren Pelle Collins försöka ta fram flera olika nya koncept vid butiken. Till exempel hundparkeringar, en större och mer tillgänglig yta framför butiksingången och placera ut bättre cykelparkeringar.

  Vilka framtida trender ser du när det kommer till mobilitet?
  - Med digitaliseringens frammarsch kommer nya möjligheter och behov för mobilitet, alltså hur vi tar oss till dem platser vi besöker. Hela samhällsbyggnadssektorn, och vi som fastighetsägare, har ett stort ansvar att ta hänsyn till de skiften som vi står inför och skapa mer framkomliga och tillgängliga platser för samhället.

  Ska du passa på att promenera lite extra idag?
  Självklart! Det blir en skogspromenad med familjen innan fredagsmyset.

  Se klippet om mobilitetsprojektet i Munkebäck till höger

  Dela