MÅNGFALD & INKLUDERING

ICA Fastigheter stödjer Pride genom att hissa regnbågsflaggan på alla våra kontor och lager

För att visa att vi står upp för alla våra medarbetare och hyllar mångfald hissar ICA i samband med Pride regnbågsflaggan på kontor och lager runt om i Sverige. Detta är fjärde året i rad som vi genomför detta.

Vi på ICA vill vara en av de mest inkluderande arbetsgivarna. Hos oss ska alla kunna vara sig själv. Vi övertygade om att olikheter skapar bättre och mer kreativa arbetsplatser, vilket kan förbättra vår verksamhet ytterligare. För att visa att vi står upp för alla våra medarbetare och hyllar mångfald kommer ICA i samband med Pride att hissa regnbågsflaggan på kontor och lager runt om i Sverige.

Med detta flagginitiativ hoppas vi kunna bidra till att minska fördomar och synliggöra frågan om att ICA står bakom att alla ska kunna känna sig trygga med att vara sig själv, och visa vem man är.

Inspirerat av flaggande ICA-handlare

Idén att ICA centralt ska synliggöra ställningstagandet med flaggor kommer bland annat från ICA-handlare Erik Almhöjd som själv hissat regnbågsflaggan utanför sin butik ICA Nära Björkö på Västkusten. En annan butik är ICA Kvantum Trossen i Trosa som har en lång vana av att regnbågsflagga. Vi tyckte det var en bra idé att ta efter. Som en av Sveriges största arbetsgivare vill vi bidra till att minska fördomar och belysa ämnet om att alla ska kunna känna sig trygga med att vara sig själv. Detta blir fjärde året i rad som vi regnbågsflaggar vid alla våra kontor och lager.

Mångfald och inkludering viktiga frågor för ICA

ICA har en tydlig mångfalds- och inkluderingsambition och vi övertygade om att olikheter skapar bättre och mer kreativa arbetsplatser. För oss handlar frågan om att ingen diskrimineras och vi arbetar med att motverka det för alla sju diskrimineringsgrunderna. ICA står upp för alla människors lika värde, och att bli accepterad och respekterad oavsett sexuell läggning är en del av det.

Regnbågsflaggning vid ICA-lagret på Hacksta i Västerås, augusti 2022 

Kom som du är - bli den du vill. Läs mer hos ICA Gruppen om ICAs kultur.
Dela