NYBYGGNATION

Helt i trä när ICA Fastigheter utvecklar ny ICA Supermarket i Östhammar

ICA Fastigheter fortsätter att bygga i trä. Denna gång nya ICA Supermarket i Östhammar som utvecklas i anslutning till väg 76, med Apotek Hjärtat som god granne. Butiken har planerad öppning 2023 och ersätter nuvarande ICA Supermarket Östhammar.

I Östhammar planerar ICA Fastigheter för en ny ICA Supermarket-butiken vid infarten till Östhammar från riksväg 76. Här kommer butiken att erbjuda utökad service jämfört med nuvarande ICA-butik i centrum då funktioner som till exempel Apotek Hjärtat och drive thru-lösning görs möjligt vilka bidrar till ett enklare vardagsliv. Det nya läget kommer också skapa ett välkommet depåstopp för dem som färdas utmed 76:an på väg mot destinationer i norra roslagsskärgården.  

Ytterligare en ICA-butik i trä

Enlgit ICA Fastigheters ambition att bidra till platsens hållbarhet och använda hållbara byggmaterial kommer nya butiken byggas helt i trä. Byggnaden ska när den är klar även certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

− För ICA Fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi kan påbörja vår tredje ICA-butik helt i trä. Genom nya ICA Supermarket Östhammar förbättrar vi även tillgängligheten till butiken samtidigt som det skapar möjligheter att även fånga förbipasserade kunder, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

− Det känns fantastiskt kul att få öppna upp nya ICA Supermarket Östhammar. Med det nya läget in till väg 76, i Östhammars handelsområde, kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga för fler kunder. Lite mer än dubbelt så stor yta och fräscha lokaler gör att vi kan förbättra vårt utbud och vår service. Vårt mål är att öppna en butik där det finns inspiration och där det går snabbt och enkelt att göra sina inköp, både i fysisk butik och online, säger Carina Axelsson, ICA-handlare ICA Supermarket Östhammar.

Butiken planeras bli cirka 1500 kvadratmeter och Apotek Hjärtat cirka 200 kvadratmeter. ICA Fastigheter kommer äga och förvalta den nya butiken och byggprojektet har planerad byggstart under våren 2022 med planerad öppning under 2023.

Tredje ICA-butiken i trä

ICA-butiken i Östhammar blir ICA Fastigheters tredje butik i trä. Sedan tidigare har vi byggt ICA Supermarket Lindvallen helt i trä och i nyligen togs det första spadtaget för ytterligare en träbyggnad – ICA Maxi Åkersberga.

Läs mer om våra butiker i trä
Dela