INVIGNING

Morgonfika och trädplantering när nya Maxi ICA Stormarknad i Österåker med grannar invigdes

11 maj invigdes vår senaste träbyggnad där de goda hyresgästerna Maxi ICA Stormarknad Apotek Hjärtat, Tailor’s barber, Iron och Soso sushi nu har öppnat sina verksamheter. Byggnaden är vår mest hållbara fastighet hittills och en riktigt god start på resan mot nettonoll till 2030.

Invigningsdagen började med en liten ceremoni utomhus då det träd som planterades under första spadtaget för ett och ett halvt år sedan nu skulle få sin permanenta tillväxtplats. En symbol för trä och träbyggnad som för alltid kommer att leva på platsen. Med under planteringen fanns i stort sett samma skara personer som på spadtaget; Michaela Fletcher Kommunstyrelsens ordförande, Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter, Claude Schaffert, ICA-handlare och Niklas Lindvall arbetschef Peab.

Värmande tal och lyckönskningar

Invigningen av ICA-butiken och Apotek Hjärtat rymde både rundvisning, morgonfika och värmande tal av så väl Michaela Fletcher Kommunstyrelsens ordförande, Monica Magnusson, vd Apotek Hjärtat och Claude Schaffer, handlare för nya ICA Maxi Österåker. Claude passade även på att ta med sina tre barn upp på scenen och understryka hur viktigt det varit för honom att de gör den här resan från ICA Kvantum i Åkersberga centrum till en ny Maxi-butik.

- Nya ICA Maxi är en fantastisk butik som har ett helhetstänk kring hållbarhetsfrågorna. Jag är övertygad om att etableringen kommer att bidra till att fler Österåkerbor och besökare kommer att handla lokalt, säger Michaela Fletcher kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun.

 

Nybyggda träbyggnaden på 7000 kvadratmeter.

Mingel under morgonfikat i väntan på en första rundtur i nya butiken. 

Michaela Fletcher önskade ICA-butiken och Apotek Hjärtat med grannar ett stort lyckat till hyllade byggnadens hållbarhetstänk men även den sociala hållbarhet som projektet inneburit genom de studenter som gjort praktik här under entreprenaden.   

Även Apotek Hjärtat invigde sin butik och Monica Magnusson, vd Apotek Hjärtat, längst till höger höll ett inspirerande invigningstal inför gästerna. 

Butiksbageriet var välfyllt. 

Vår mest hållbara byggnad hittills

Den träbyggnad vi utvecklat på 7 000 kvadratmeter är skapad för att vara i harmoni med både hållbarhet och den kringliggande natur. Här samsas hållbarhetsinitiativ som solceller och sedumtak för att minimera koldioxidavtrycket, men även och smart energiplanerad med laddstolpar och en byggnad som värms och kyls genom geoenergi. Skylten för Miljöbyggnad guld, sitter redan monterad vid entrén.

Mat, hälsa och service på en och samma plats

Nya ICA Maxi Österåker erbjuder bland annat onlinehandel och ett nytt bageri samt generellt ett stort fokus på färskvaror samt måltider. Tillsammans med grannen Apotek Hjärtat, Tailors barber och de två matkoncepten erbjuder de Österåkerborna service och måltidskoncept i en ny modern miljö som vi hoppas ska vara en bra hjälp att lösa vardagsbekymren.

 

Slutplanterat av Niklas Lindvall arbetschef Peab, Claude Schaffert, ICA-handlare, Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter och Michaela Fletcher Kommunstyrelsens ordförande.  

 

Claude Schaffert höll invigningstal och tog med sina barn och kollegor i talet.  


Inspirerande delidiskar för vardag som fest.

Och så klart ”parkering” för våra fyrbenta vänner. 

Nyfiken på vårt projekt?

Dela