FASTIGHETSUTVECKLING

ICA Kvantum blir ICA Maxi Mobilia Lund

Nuvarande ICA Kvantum Mobila Lund byggs ut och konverteras till Maxi ICA Stormarknad Mobilia Lund. ICA Maxi-butiken beräknas stå klar under senare delen av 2024. Från slutet av mars i år flyttar nuvarande ICA Kvantum in i en angränsande lokal under byggtiden.

Nya ICA Maxi kommer byggas i tre olika etapper och placeras på ICA Kvantums nuvarande parkering, men även innefatta delar av den nuvarande byggnaden för ICA Kvantum. De karakteristiska limträbalkarna i bågform i den nuvarande butiken kommer bevaras och återvinnas. Ökningen av yta planeras ge en Maxi-butik på cirka 6 300 kvadratmeter, som även innefattar Apotek Hjärtat.

Hållbarhetscertifieringar

ICA Maxi-butiken kommer byggas enligt Miljöbyggnad Silver och planeras att certifieras enligt NollCO2. På taket kommer solceller installeras för att bidra till en minskad elförbrukning.

- Vi är glada att nu kunna möjliggöra en expansion av verksamheten på platsen. Lund är en viktig marknad, där vi länge försökt hitta rätt lösning för att ICA ska kunna utveckla ett erbjudande som ska passa både nuvarande och framtida invånare i Lund, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter. 

Eget bageri och onlineerbjudande i framkant

Maxi Mobilia Lund byggs som en prisinriktad butik och kommer att erbjuda fullskaligt bageri, manuell deli, fisk och måltidserbjudande. Butiken kommer ligga i framkant med Online och hämta-hubb där utlämning kommer ske via paketrobot i entrén eller via en lättillgänglig drive-thru.

Vad händer på platsen nu?

Redan nu pågår en entreprenad på platsen för att bygga om en tidigare tom lokal till en tillfällig ICA-butik. Öppning planeras till slutet av mars i år, och den tillfälliga butiken kommer vara öppen, fram till dess att framtida ICA Maxi-butiken står klar under hösten 2024. 

Efter ICA Maxis invigning kommer den tillfälliga butiken att tömmas för att rivas och förvandlas till parkeringsyta och en trevlig torgyta med solskydd som välkomstzon till nya Maxi-butiken.

 Illustration Wingårdhs arkitekter

Illustration Wingårdhs arkitekter

Dela