INVIGNING

ICA Supermarket Lindvallen tar form och har öppnat

Byggandet av nya ICA Supermarket i svenskt massivträ är nu klart och den 26 november var det dags för butiksöppning, lagom till säsongsöppningen av skidanläggningen.

I Lindvallen, vid Sälenfjällen, har nu byggnationen av en ny ICA Supermarket-butik i ett nytt bättre läge vid Fjällvägen (väg 66) just blivit klar. Butiken blir vår första butik byggd helt i massivt trä som är hämtade från de norrländska skogarna.

Den 26 november öppnade butiken sina portar på ett lite lugnare sätt än vad en vanlig butiksinvigning brukar gå till. Men röda mattan var utlagd och butiken välfylld för de kunder som valt att komma förbi. 

Förbättrad tillgänglighet och uppgraderat erbjudande

Nya ICA Supermarket Lindvallen är en betydligt större butik än den tidigare, hela 1 400 kvadratmeter, och förutom större ytor och det förbättrade läget kan den nya butiken erbjuda ett bredare utbud av god mat och service som ska attrahera boende och besökare i Sälenfjällen. Ett online-koncept med drive thru för utlämning av matkassar har byggts med tillgänglighet från parkeringen som också är betydligt större. Från nuvarande 40 parkeringsplatser utökades parkeringsmöjligheterna till 320 platser som disponeras tillsammans med de två grannaktörerna. Laddstolpar för elbilar kommer finnas på parkeringen när hela platsen är färdigutvecklad.

Trä som hållbart material för minskat klimatavtryck

ICA Supermarket Lindvallen är vår första butik byggd helt i massivträ med utgångspunkt att bygga en butik med ett minskat klimatavtryck. Då har vi jämfört med att ha stomme samt vägg- och fasadmaterial av exempelvis metall, betong och paroc.

Tanken har också varit att utforma platsen för att bygga vidare på traktens byggnadstradition och därför hämtade vi trämaterialet från de svenska skogarna, vilket också gav kortare transporter. Driftmässigt har butiken en kylanläggning som kommer producera värme och kyla som är 100 procent förnybar, vilken tillsammans med ett geoenergisystem kommer säkra att fastigheten får effektiv uppvärmning med minimal elförbrukning så väl vinter- som sommartid. När byggnaden är helt färdigbesiktad är vår ambition att den ska certifieras i högsta miljöklass, miljöbyggnad guld.

Välkommen in när du har vägarna förbi!   

 

 

 

Läs mer om hur projektet växt fram
Dela