Träffa ICA Fastigheters marknadsområdeschef Mattias Stock

  I slutet av förra året tillträdde Mattias Stock som ny marknadsområdeschef på ICA Fastigheter. Vi träffade Mattias för att höra mer om hans roll och vilka utmaningar han ser framöver i fastighetsbranschen.

  Hej Mattias, berätta om din nya roll!

  – Jag arbetade tidigare som kommersiell förvaltare och i min nya roll som marknadsområdeschef ansvarar jag för ett fastighetsbestånd av cirka 70 fastigheter och 400 000 kvadratmeter från Linköping i söder till Kiruna i norr.

  Hur skulle du beskriva din roll?

  – Det är en strategisk roll där jag får arbeta med ICA Fastigheters långsiktiga strategier och hitta synergier med andra avdelningar inom ICA Fastigheter och inom hela ICA Gruppen. Jag har dessutom personalansvar för fyra kommersiella förvaltare och jobbar nära teamet som ett stöd i det dagliga operativa arbetet.

  Vad är ICA Fastigheters främsta utmaningar framöver?

  – Fastighetsbranschen är inne i en förändringsresa och alltmer fokus riktas på hållbarhet, energieffektiva fastigheter och en digital utveckling. Med en samtidigt pågående urbanisering gäller det att hitta kreativa lösningar i stadsnära lägen.

  Hur hittar man de kreativa lösningarna?

  – Här måste vi på ICA Fastigheter konstant hålla oss uppdaterade och sitta i förarsätet. Samtidigt är det viktigt att vara lyhörd och flexibel för att kunna anpassa sig efter marknaden och dess behov.

  Vilka utmaningar ser du mer specifikt i din roll som marknadsområdeschef?

  – Framförallt gäller det att prioritera rätt och sätta kurs. Utvecklingen går snabbt och det gäller att springa på rätt saker annars blir man lätt omsprungen. Sen är det såklart en utmaning att hantera alla dagliga frågor.

  – I slutändan är det viktigaste för oss är att göra våra hyresgäster nöjda så att de kan jobba helhjärtat med sin egen verksamhet och det som de är bäst på.

   Läs också: Robert är spindeln i nätet i hela byggprocessen av en ICA-butik

  Om Mattias

  Namn: Mattias Stock

  Ålder: 34

  Familj: Sambo och dotter på 1,5 år

  Roll: Marknadsområdeschef

  Bakgrund: Utbildad civilekonom och jobbade som Centrumchef på Nacka Forum innan ICA Fastigheter

  Dela