Karriär | 6 april 2018

  I gränslandet mellan byggprojektledare och IT-utvecklare

  Jonas Stenberg har gått från trumpetspelare, bartender och skidlärare till vad han själv beskriver som en hybrid mellan byggprojektledare och IT-utvecklare. Tillsammans med sina kollegor utvecklar han nästa generations digitala fastigheter och har riktigt roligt på arbetet.

  Hur sökte du dig till ICA Fastigheter?

  Jag blev uppvaktad av en rekryterare. That’s how I roll.

  Varför blev du intresserad av att arbeta på ICA Fastigheter?

  Det kändes som ICA Fastigheter hade en spännande resa framför sig. När jag började för två år sedan var vi 70 anställda, idag är vi över 100. Ett nytt verksamhetsstöd, nya processer, nya kollegor och en massa nya projekt gör att vi är ett levande bolag.

  Vad har du jobbat med tidigare?

  Förutom att jag har varit professionell trumpetspelare, bartender samt skidlärare så är jag uppväxt inom Skanskas regi. Jag har byggt allt ifrån veterinärklinik till sjukhus. Efter att ha jobbat som konsult i egen regi hamnade jag inom retail. Där gick jag den tyska skolan hos Lidl i tre år innan det blev ICA. 

  Berätta om hur det gick till när du bytte tjänst på ICA Fastigheter från projektledare för byggen till att jobba som digital projektledare?

  Jag förstod att en ny spännande roll var på gång och när den utlystes så var det naturligt att söka. Jag kände att jag hade chansen att bli någon form av hybrid mellan en byggprojektledare och en IT-utvecklare. Nu när fastigheter växer och de digitala fastigheterna är på frammarsch så känns det som en väldigt spännande plats att vara på.

  Ja, berätta om din roll.

  Charmen med min roll är att den fortfarande är lite oklar. Ena dagen sitter jag i IT-huset och diskuterar öppna APIer, andra dagar är jag ute i butik tillsammans med en handlare runt en BIM-modell. För mig är det viktigt att alltid ha en nära kontakt med butikerna, det är något jag trivs med. Att utöver detta jobba med förkortningar som AI, IoT och Big Data gör det heller inte tråkigare.

  Vad är roligast med ditt jobb och med att jobba på ICA Fastigheter?

  Arbetet utgör en stor del av våra liv. Att få kombinera mitt teknikintresse med mitt arbete gör att jag sällan har tråkigt på dagarna. Jag får skapa tekniska lösningar som kommer att ge klirr i kassan för ett av Sveriges starkaste varumärken, hur läckert är inte det!

  Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag har privilegiet att ingå i ett team som delar mina intressen och visioner. Vår grupp har en energi och stämning som jag hittills inte har upplevt på andra arbetsplatser, vi gör varje dag lite roligare.

   Vilka råd vill du ge till dem som är nyfikna på en karriär på ICA Fastigheter?

  Det enda sättet att göra ett bra jobb är att brinna för vad du gör. Om du inte hittat det än, så fortsätt leta. Nöj dig inte. Låter ICA Fastigheter intressant så ring mig!

  Läs också: Träffa ICA Fastigheters IT-chef Johanna Löndahl

  Om Jonas

  Namn: Jonas Stenberg

  Utbildning: Byggnadsingenjör

  Familj: Fru Madelene och två barn.

  Antal år på ICA Fastigheter: Två år

  Det här är mina största styrkor: Social och nyfikenhet kommer man långt på

  Det här kan jag bli bättre på: Förstå andras utmaningar

  Det här är mina drivkrafter i karriären: Att få vara med om att förändra byggbranschen.

  Fritidsintressen: Wife happy, life happy!

  Dela