INVIGNING BUTIK OCH BOSTÄDER

ICA Supermarket Westerlund i Enköping invigdes och inflyttning i kvarterets 52 ovanpåliggande bostäder startade

Nu är Enköpings nyaste stadskvarter invigt. 19 april öppnade nya ICA Supermarket Westerlund på Lillsidan under festliga former. Butiken är på 1 600 kvadratmeter och har ett stort fokus på färskvaror och inspirerande måltidslösningar. Samtidigt var det inflyttning i de 52 ovanpåliggande bostäderna som ICA Fastigheter gjort möjliga genom en 3D-fastighetslösning i samarbete med Magnolia Bostad.

Kön ringlade lång inför öppningen av nya butiken

Lillsidan i Enköpingligger ett stenkast utanför den direkta stadskärnan i ett tidigare industriområde som nu utvecklas till en ny stadsdel och som knyter ihop staden. Kön ringlade lång när ett hundratals personer samlats i god tid inför invigningen av 1 600 kvadratmeter stora ICA Supermarket WesterlundDet bjöds på både musik, snittar och bubbel för att fira butiksinvigningen som naturligtvis kryddades med bra öppningserbjudanden. ICA Supermarket Westerlund kommer fokusera på färskvaror, inspirerande måltidslösningar och en förbättrad och mer tillgänglig e-handel.   

Cirkeln från spadtag till invigning sluten

Under invigningen klippte ICA-handlare Johan Lindholm bandet till butiken tillsammans med bland annat kommunstyrelsens ordförande Peter Book. Peter som nämnde under sitt tal att cirkeln nu var sluten eftersom han idag tillsammans med Johan klipper bandet till den butik som de båda tog ett gemensamt första spadtag för när projektet startade i september 2021. 

 

Bandet är klippt! ICA-handlare Johan Lindblom tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Peter Book. 

Det bjöds på musik på vägen in till butiken och snittar och bubbel väl inna i butiken. 

3D-lösning med 52 hyresrätter ovanför 

ICA Fastigheter förvärvade fastigheten 2016 och sålde byggrätter till Magnolia bostad för att utveckla av 52 hyresrätter ovanför ICA-butiken. ICA Fastigheter har haft en gemensam entreprenad med Magnolia Bostad i vårt tredje 3D-bostadsprojekt och berör det norra kvarteret som vetter mot Doktor Westerlunds gata.

- Det känns väldigt roligt att ICA Supermarket Westerlund nu har invigts och att kvarterets första invånare även har flyttat in. Det är en spännande utveckling av Enköping vi får möjligheten att bidra till, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.  

Certifieras enligt Miljöbyggnad Guld

Butiksfastigheten kommer att certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad Guld och butikens kylanläggning tillsammans med ett geoenergisystem säkrar att fastigheten får effektiv uppvärmning med låg elförbrukning såväl vinter- som sommartid. Närliggande ICA-butikerna ICA Stjärnköp och ICA Västerhallen stänger i samband med att nya ICA Supermarket Westerlund öppnar. Handlaren Johan Lindblom var även en av handlarna för ICA Stjärnköp.

Vi skapar platser med puls. Genom en 3D-fastighetsbildning kan vi bidra till mer levande platser där kommersiellt innehåll blandat med bostäder gör platsen mer livfulla.

Handlare Johan Lindholm gratuleras av en kund. 

Vill du läsa mer?

Dela