INVIGNING

Vår senaste ICA-butik i trä har öppnat i Östhammar

Nytt läge för god mat och egenvård i Östhammar. Vi har utvecklat en butiksbyggnad i trä för ICA Supermarket med Apotek Hjärtat vid handelsområdet nära väg 76. Nu har båda butikerna invigts med bandklippning och tal.

26 april öppnade ICA Supermarket Östhammar sina portar för besökare tillsammans med grannen Apotek Hjärtat. Trots lite regn i luften var kön lång av besökare som stod redo med kundvagnar för att se nya butiken och göra sitt premiärköp.

Nöjd ICA-handlare klippte bandet

Med kollegorna samlade vid entrén höll ICA-handlare Carina Axelsson ett kort invigningstal för att sedan klippa bandet och välkomna in de första kunderna. Väl inne i butiken bjöds det på provsmakningar från delikatessdisken, fika från diverse leverantörer, ett chokladhjul med möjlighet till fina priser och god varmkorv till den som blivit hungrig av att vandra runt bland all mat.  

 - Jag är supernöjd med att öppningen äntligen är avklarad. Det har varit en stressad sista tid med att få i ordning allt här och stänga den tidigare butiken. Men det har gått utan missöden, sa en nöjd Carina Axelsson. Nu längtar jag nästan mest efter att första försäljningsveckan redan nu är till ända så vi får se hur butiken fungerar i verkligheten, fortsatte hon.

Onlinehandel och fler arbetsplatser i Östhammar

Projektet har löpt på som det ska och vi på ICA Fastigheter är stolta över att ha färdigställt ännu en butik med hållbarhetsfokus, i trä och enligt Miljöbyggnad guld. En nyhet för ICA-kunderna i Östhammar är nytillskottet av onlinehandel med drive thru på sidan av butiken. Smidigt för kunder i farten som hellre vill hämta upp sin förbeställda och färdigpackade matkasse. Dessutom har Apotek Hjärtat adderats till platsen och bidragit till nya arbetstillfällen på orten, då Apotek Hjärtat inte hade någon verksamhet i det tidigare och nu stängda ICA-läget i centrala Östhammar.

Även Apotek Hjärtat med butikschef Åsa Sunesson invigde sina lokaler och välkomnade kunderna in för att bjuda på tårta, goda råd och bra öppningserbjudanden. 

Utökat handelsområde i Östhammar

Med det nya tillskottet av ICA Supermarket Östhammar och Apotek Hjärtat har området vid Energivägen, som kan sägas är infarten till Östhammar, fått ett lyft som handelsområde. Nu finns det ytterligare kommersiella verksamheter som kompletterar de tidigare, samlade på ett och samma område vilket ger en god möjlighet att tillfredsställa besökarnas olika smaker. Vi hoppas Östhammars borna och förbipasserande ska trivas här hos Carina och Åsa med kollegor.  

 

 

Looanna Berg, Chef Profilstrategi- och utveckling för ICA Supermarket önskade ICA-handlare Carina Axelsson lycka till i nya butiken.

Ballonger, provsmakningar, fika och chokladhjul. Många var de som ville ta del av festligheterna. 

Carina Axelsson, handlare ICA Supermarket Östhammar klipper bandet till sin nya butikslokal och önskar kunderna välkomna in. 

Kön var lång med förväntansfulla kunder som väntade på att få göra sitt premiärköp.  

Nytt för butiken är den generösa delikatessdisken med många val till så väl vardag som fest. 

Även Apotek Hjärtat hade festlig invigning av sina lokaler vägg i vägg med ICA-butiken. Här önskar ICA Fastigheters kommersiella förvaltare Jörgen Thurell Apotek Hjärtats butikschef Åsa Sunesson lycka till och välkomna till Östhammar med en blomma.   

Nyfiken på mer om projektet?

Dela