Samhällsengagemang

  ICA Maxi Torslanda hjälper barnfamiljer under skolloven

  På 285 av Sveriges 290 kommuner finns minst en ICA-butik. Och varje handlare bidrar till sin stad, ort eller samhälle på sitt sätt. En av dessa handlare är Karin Lundström som driver Maxi ICA Stormarknad Torslanda i Göteborg och som tillsammans med Göteborgs Stadsmission hjälper familjer och barn som inte har möjlighet att åka på semester.

  Vad innebär ert samarbete med Göteborgs Stadsmission?

  – Vi har under ett par år haft en sponsringsknapp där våra kunder kan välja att skänka sina pantpengar till Stadsmissionen. Pengarna går till Stadsmissionens olika typer av sommarläger för barn och familjer som annars inte skulle ha möjlighet eller råd att åka på semester.

  – Vi samarbetar även med Stadsmissionen kring jul då våra kunder kan handla för andra och skänka julklappar till Stadsmissionen som finns på plats hos oss för att ta emot detta till behövande familjer. Utöver detta skänker vi varje år en summa pengar till Stadsmissionen.

  På vilka andra sätt engagerar ni er i samhället?

  – Vi gör olika initiativ under året. I somras hissade vi till exempel regnbågsflaggor under Pride-veckorna. Det är ett sätt för oss att hylla och stötta något viktigt. För oss är det självklart att alla människor är lika mycket värda.

  I era sociala medier uppmanade ni under sommarens extremtorka och foderbrist era kunder att köpa mer svenskt kött – var det ett självklart val?

  – Ja, nu när våra svenska bönder har det tufft är det extra viktigt att stötta dem. Det händer saker hela tiden och vi väljer att hylla och stötta det vi tycker är bra och tror på, säger Karin.

  Fakta

  Butik:  Maxi ICA Stormarknad Torslanda 

  Handlare: Karin Lundström

  Totalyta: 9 801 kvadratmeter

  Säljyta livs: 3 316 kvadratmeter

  Total säljyta: 5 514 kvadratmeter

  Onlineerbjudande: Onlinehandel och matkasse

  Ort: Torslanda

  Handlare: Sedan 2007

  Visa hela informationen Dölj informationen
  Dela