Butiksinvigning

  Banden klippta och butiken invigd för Växjös nya matmarknad

  ICA Teleborg etablerades 1975 och nu 43 år senare flyttar man till större lokaler och byter butiksprofilen till ICA Kvantum. Flytten går från Teleborgs centrum till en etablering mitt i campusområdet, där även studentbostäder, apotek, tandläkare och kontorshyresgäster flyttar in i samma byggnad senare under året. Första spadtaget togs i oktober 2016.

  Den 11 april invigdes ICA Kvantum Teleborg i ett soligt men blåsigt Växjö. Många kunder var på plats en god stund innan klockan 10.00 när ICA-handlare Joakim Fransson och flera ur hans 50 medarbetare stora personalstyrka hälsade välkomna utanför butiken och sedvanligt klippte det röda bandet. Något inte lika sedvanligt vid butiksinvigningar var att prästen Harald Gustafsson höll ett invigningstal inför folksamlingen.  

  Flera lokaltidningar var på plats för att skriva om invigningen och ta bilder. Och många personer var framme för att gratulera och lyckönska Joakim och överlämna blommor.

  – Fantastiskt härligt att vi nu gått i mål. Det var fem år sedan projektet drog igång och butiksbygget tog fyra månader, 

  berättade ICA-handlaren Joakim Fransson till Smålandsposten som fanns med under förhandsvisningen kvällen innan öppningen.

  Förutom en Kvantum-butik, ett Apotek Hjärtat (öppnar i augusti) och en tandläkarmottagning i bottenplan, så rymmer även fastigheten kontorslokaler och 248 studentbostäder (240 ettor och åtta tvåor), i de sju ovanliggande våningarna där inflyttning sker till terminsstart i höst. 

  Affären kom till genom ett samarbete mellan ICA Fastigheter, Växjö kommuns fristående fastighets- och utvecklingsbolag Videum och Växjöbostäder, då Videum sålde 13 100 kvm mark till ICA Fastigheter och Växjöbostäder. ICA Fastigheter äger butiksfastigheten i en 3D bildning där kommunala Växjöbostäder äger och förvaltar bostäderna.  

  Dela