Invigning

  Här öppnar nya ICA Kvantum Trossen i Trosa

  Den 13 november, efter 366 dagars byggande från första spadtag, öppnade så den nya Kvantum-butiken i Trosa.

  Festlig stämning och så väl personal som besökare var på plats för att höra tal och se systrarna Steiner klippa banden till den nya Kvantum-butiken och Apotek Hjärtat i Trosa.

  ICA-butiken har haft bråda dagar att tömma den gamla ICA Supermarket-butiken på varor och lockade med kunderbjudanden från 10 procent i början av helgen, till 50 procent på stängningsdagen, för att få lite hjälp. Det visade sig vara rätt väg att gå för redan klockan 15 var butiken tömd och stängde sina dörrar för sista gången. Nu väntar rivningsarbete på platsen för att anlägga parkeringsyta i anslutning till den nya Kvantum-butiken.

  Nya ICA Kvantum och Apotek Hjärtat har ytor på 3 300 kvm respektive 200 kvadratmeter och byggs enligt systemet Miljöbyggnad Guld. Ett av byggnadens hållbarhetsinitiativ är användningen av geotermisk energilösning där både värme och kyla fångas upp genom borrhål från jordens inre, vilket också kan lagras på ett smart sätt.

  Bland nyheterna i ICA-butiken hittar besökarna en ny manuell fiskavdelning, trevlig restaurangdel med buffé och plats för att sitta ned, självutcheckningsstationer och självskanning samt drive thru yta på parkeringen för smart online handel.

  Vi gratulerar alla boende och besökare i Trosa till en ny ICA-butik och Apotek Hjärtat som del av ett levande lokalsamhälle.  

  Dela