En fotbollsplan för liv och rörelse under sommarlovet

  I sommar kan alla barn och ungdomar spela fotboll på Stora torget i Barkarbystaden där ICA Fastigheter och Järfälla kommun satt upp en mobil fotbollsrink för att bidra till att barn och unga att rör på sig under sommarlovet.

  För andra sommaren i rad har Järfälla kommun förvandlat Stora torget i Barkarbystaden till ett sommartorg med stadsodling i pallkragar, strandhäng, salong, teatertrappa som skönt häng för alla boende och besökare som är kvar i stan. Tanken var att ge de boende en plats full av liv och gemenskap på ett torg som annars upplevdes som lite kalt och inte så inbjudande till social samvaro.

  Inför sommaren 2019 bjöd kommunen in ICA Fastigheter och andra fastighetsägare och kommersiella aktörer i närområdet, för att tillsammans utveckla Stora torget och bidra till en mer gemytlig plats. ICA Fastigheter arbetar aktivt med att skapa livfulla platser och social hållbarhet, gärna med ett hälsotänk. När vi fick frågan om att vara med, var valet enkelt.

  Eftersom det under förra året saknade någon form av fysisk aktivitet på torget var vår idé till årets sommartorg en mobil fotbollsplan för barn och ungdomar. Där kan de träffas under hela sommarlovet och spela fotboll eller annan spontanidrott. Det tror vi skapar en lokal gemenskap samtidigt som det främjar barnens hälsa. 

  ”ICA Fastigheters och Flottiljens ambition är att få en bra social hållbarhet genom hälsa och rörelse. Den mobila fotbollsplanen är ett bra sätt att bidra till torgets innehåll genom sport på ett lekfullt sätt,

  säger Miriam Körberg, Hållbarhetsansvarig ICA Fastigheter”

  Under dagtid kommer representanter från Unga Örnar (arbetarrörelsens barn- och ungdomsorganisation) att finnas på torget och se till att det är ”Fair play” och kul på planen. Fotbollsplanen kommer finnas på torget under hela sommaren och kommer även användas vid andra evenemang framöver med anknytning till Barkarbystaden.

  Dela