Nyhet | 19 september 2018

  ICA Fastigheter säljer fastigheten Trafikflyget 8 i Bromma och tecknar hyresavtal för ICA Maxi och Apotek Hjärtat

  ICA Fastigheter säljer projektfastigheten Trafikflyget 8 i Bromma med byggrätt för kontor, handel och hotell till NCC. I samband med försäljningen tecknar ICA 15-årigt hyresavtal gällande en Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat.

  2016 förvärvade ICA Fastigheter Trafikflyget 8, som ligger intill handelsplatsen Bromma Blocks och kommande tvärbanestation, med ambition om att lägga grunden till en ny hållbar destination med ICA Maxi som nav.

  Nu säljer ICA Fastigheter fastigheten till NCC och ICA tecknar ett 15-årigt hyresavtal för etablering av ICA Maxi och Apotek Hjärtat.           

  - I Bromma har vi lagt grunden för en attraktiv och hållbar destination med en ICA Maxi och Apotek Hjärtat i direkt anslutning till spårbunden trafik. Vår ambition har varit att säkra ett positivt läge för ICA och ser fram emot att fortsätta vara delaktiga i utvecklingen av platsen som NCC nu tar vidare in i nästa skede, säger Christian Fredrixon, chef Strategi & Investeringar ICA Fastigheter.

  Byggstart är planerad till vintern 2018 och projektet kommer färdigställas av NCC i etapper. Öppning av ICA Maxi och Apotek Hjärtat är planerad till våren 2021. Affären är villkorad av bygglov antas och vinner laga kraft. 

  I försäljningen har Cushman & Wakefield agerat finansiell rådgivare och Bright Advokat agerat legal rådgivare åt ICA Fastigheter.

  Arkitektbilder: Bau

  Dela