Hållbarhet

  Ett projekt med ett högre syfte på Barnens Ö

  ICA Fastigheter totalrenoverar just nu sommarkollogården Tallåsen – för att bidra till att fler barn ska få ett meningsfullt sommarlov. I maj ska allt stå färdigt men redan nu börjar huset få tillbaka sin forna glans.

  Sol, värme och en strålande utsikt över Mälaren. Och snart massvis med sprudlande och glada barn som får njuta av nylagad mat. Det har sina fördelar att få vara med och renovera en kollogård på Barnens Ö.

  För ICA Fastigheter kom inspirationen till att rusta upp Tallåsen från ett nätverk ICA-handlare som i samband med att ICA fyllde hundra år valde att stötta Barnens ö-verksamheten.

  Samarbete med Arbetsförmedlingen

  Ute på Barnens Ö arbetar Robert och Henrik från entreprenören LP Bygg tillsammans med Ismail, som är anställd hos oss på ICA Fastigheter, genom ett introduktionsjobb via Arbetsförmedlingen under projekttiden, för att få gården klar till mitten av maj.

  För Ismail är jobbet en viktig erfarenhet och förhoppningsvis ett nästa steg mot ett jobb inom byggbranschen.

  - Det är ett väldigt bra jobb och jag lär mig mycket från Lasse från ICA Fastigheter och Robert och Henrik. Det här är något jag kommer ha stor nytta av framöver och jag är glad att få den här möjligheten. Sen är det roligt att få vara med som gör något viktigt för barnen, säger Ismail. 

  ”Förvaltar en miljö”

  För entreprenören LP Bygg, som ICA Fastigheter upphandlar för projektet, är det ett jobb som skiljer sig en hel del från vad man vanligtvis gör.

  -        Det här är lite unikt projekt som vi är glada att få vara delaktiga i. Här handlar det om att förvalta en miljö och hålla hårt på kulturarvet som finns här ute på Barnens Ö. Det finns en stor charm i det och ett högre syfte, säger Henrik.

  Läs också: ICA Fastigheter bidrar till att fler barns ska få ett meningsfulllt sommarlov 

  Dela