Hållbarhet

  ICA Fastigheter en del av Asllani Court – ska få tjejer att följa sina drömmar

  Den 21 maj invigdes Asllani Court i Bullerbyn, Vimmerby. Fotbollsplanen är uppkallad efter landslagsspelaren Kosovare Asllani som kommer från orten och ska hjälpa andra unga tjejer att följa sina drömmar. ICA Fastigheter har stöttat initiativet finansiellt samt projektlett byggnation och utformning av fotbollsplanen.

  Idrottsföreningar spelar en viktig roll för att förbättra folkhälsan och skapa gemenskap i samhället. Asllani Court är belägen i det mångkulturella bostadsområdet Bullerbyn och syftar till att skapa en inspirerande plats för unga tjejer till en aktiv fritid. Projektet är ett av ICA Fastigheters utökade satsningar inom social hållbarhet och samhällsengagemang.

  - ICA har ett stort engagemang både lokalt och nationellt inom fotbollen i Sverige och vi är glada att vi fått bidra till detta viktiga initiativ, som kommer vara en arena för tjejer att växa och utvecklas i nya sociala sammanhang. Det är också ett bra exempel på hur kommun, föreningar och näringsliv tillsammans kan möjliggöra för ett öppet och inkluderande samhälle,
  säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  För ICA Fastigheter kom initiativet att medverka till Asllani Court från Pelle Lindqvist, handlare ICA Kvantum Vimmerby, som sedan flera år engagerat sig i Vimmerby IFs ungdomsverksamhet. Tillsammans med Vimmerby IF har Pelle under en tid arbetat fram idén om Asllani Court i Bullerbyn.

  - Det är viktigt att lyfta förebilder för tjejer, ingenting är omöjligt om man bara tror på sig själv. Jag hoppas att vi kan bidra till att göra Vimmerby till en inkluderande plats och att Asllani Court ska bli en samlingspunkt. Det, säger Pelle Lindqvist, handlare ICA Kvantum Vimmerby.

  ICA Fastigheter har stöttat initiativet finansiellt, visuellt samt med kompetens inom byggprojektledning. Inom ramen för ICA Fastigheters sociala samhällsengagemang ingår bland annat upprustningen av kollogården Tallåsen på Barnens Ö, ett initiativ inspirerat av ICA-handlare i Stockholmsregionen, samt möjliggörandet av en aktivitetslokal i anslutning till ICA Maxi Södertälje.

  Från vänster konstnären John Beijer, ICA Fastigheters projektledare Niclas Lundgren och ICA-handlare Pelle Lindqvist

  Dela