GLAD MIDSOMMAR!

Gör midsommaren extra glad med svenska råvaror

Att välja mat från Sveriges bönder är bra för alla, speciellt till vår mest svenskaste högtid; midsommar. Svensk matproduktion borgar för kvalitet och omsorg som är unik på många sätt. Det kan vi vara stolta över. En riktigt glad midsommar önskar vi er och bjuder på tre inspirerande recept med nyheten svensk grillost!

Låt oss presentera den norrländska grillosten. En svensk släkting till den cypriotiska Halloumin. Tillsammans med Storbritannien är Sverige världens största importör av cypriotisk halloumi. Vi äter närmare 4000 ton av den gnisslande osten. För att hjälpa våra bönder i Sverige väcktes tankarna om en svensk grillost, lika gnisslig och god men från svenska mjölkgårdar.

Grillat hör midsommar till och med ett ökat klimatfokus kan det vara hög tid att lägga till några vegetariska alternativ med lägre klimatpåverkan på midsommarbordet.

Glad midsommar!

 

Tre somriga recept med grillost till midsommarbordet!

Persikosallad med grillost och avokado

Fräsch och lättlagad persikosallad som också rymmer grillad hjärtsallad, avokado och grillost. Jalapeñodressingen ger det rätta stinget och för extra crunch toppas salladen med rostade pecannötter.

Till receptet

Caprese med grillost på grillat surdegsbröd

Caprese med grillost är en fläkt från Italien. Grillosten läggs på ett gott surdegsbröd som du innan har gnidit in med en vitlöksklyfta för extra god smak. Toppa brödet med skivade tomater, god olivolja och naturligtvis färsk basilika.

Till receptet

Grillostspett med melon

Spännande smakkombination med salt grillost, söt vattenmelon, het sweet chilisås och frisk mynta. Grilla melon och grillost och dippa i sweet chilisås blandad med hackad mynta. En smaksensation och ett trevligt tilltugg.

Till receptet
Dela