BUTIKSLOKAL

Flottiljen Köpkvarter – Hjärtat i Barkarbystaden

Flottiljen Köpkvarter är en del av den snart klara Barkarbystaden i Järfälla kommun, norr om Stockholm. När området är färdigbyggt 2030 kommer det att finnas 18 000 nya bostäder, 115 000 invånare, 10 000 nya arbetsplatser, nydragen tunnelbana med station och ett sprudlande stadsliv – utöver den handel som redan finns idag.

SOM HJÄRTAT I BARKARBYSTADEN är Flottiljens Köpkvarter ett lokalt närservicecentrum och en mötesplats som utgör länken mellan Barkarby handelsplats storskaliga volymhandel och den framväxande Barkarbystaden.  

Platsen är central och lättillgänglig för både långväga besökare och boende runt hörnet. Det är en plats där människor träffas, tränar, handlar och utför sina vardagliga ärenden. Köpkvarterets breda sortiment ska underlätta besökarnas vardag - oavsett behov.

Nu finns möjlighet att hyra en 1 800 kvm stor lokal ovanför Systembolaget med bra skyltläge mot Herrestavägen. Lokalen har entré i markplan som nås genom rulltrappor till plan 2 och är anpassningsbar för en eller flera verksamheter. Lokalen har även bra inlastning och bakutrymmen som kontor, lager och pentry. 

Verksamheter hos Flottiljen Köpkvarter

Flottiljen köpkvarter byggdes 2014 och har en bra hyresgästmix av mat, dryck, restauranger, caféer, vård och hälsa samt beklädnad och elektronik. Just nu genomförs en ombyggnation för att anpassa flera lokaler till olika restaurangkoncept och vårdcentralen Min Doktor. Hyresgäster idag är bland annat ICA Maxi, Apotek Hjärtat, Familjeläkarna, Systembolaget, Grekiska kolgrillen, Webbhallen, Fittness 24 Seven, Café Boulevard, Wedding castle och Asian BBQ Bistro. 

Platsens marknadsföring och evenemang

Flottiljen marknadsförs via egna kanalerna: digitala skärmar på plats, web- och facebooksida. Kanalerna presenterar allt från platsens hyresgäster, öppettider, evenemang och viktig information men ger även utrymme för hyresgästernas egna annonser och reklamfilmer kostnadsfritt.

Varje höst arrangerar Flottiljen köpkvarter en familjedag där även Järfälla kommun samt områdets byggherrar brukar vilja delta. Vissa år har även shoppingkvällar genomförts med både modevisning och artistuppträdanden. Under våren arrangerar kommunen sin egen dag, Barkarbystadens dag, som även den är ett populärt evenemang.      

Tillgänglighet och kommunikationer

Flottiljen köpkvarter har god tillgänglighet från Herrestavägen och på marknadsplatsen finns en stor markparkering som så väl ett generöst garage. Platsens öppettider är 6-23 alla dagar.

Busshållplats finns i anslutning till fastigheten på Barkarbyvägen där buss trafikerar från Stora torget till pendeltågsstationen Barkarby station och Jakobsbergs C. Nu är även bygget av den nya tunnelbanestationen Barkarbystaden på den blå linjen är i full gång och beräknas vara klar 2024.

Med sitt centrumnära läge är Flottiljen köpkvarter en plats med många kvaliteter genom kollektivtrafik, skolor, grönområden och närheten till Barkarby handelsplats med bland annat Ikea och andra stora aktörer. 

Barkarbystaden, en plats under utveckling

När Barkarbystaden växer ska platsen ska bli ett nav för kollektivtrafiken med buss, tunnelbana, pendeltåg och framtida regionaltåg, som skapar nya resmöjligheter, särskilt på tvären mellan de västra delarna av Storstockholm och områden med mycket arbetsplatser som Kista och Solna.

Järfälla kommun förväntas växa till fler än 115 000 invånare år 2030. Då behöver kollektivtrafiken följa efter, med ökade möjligheter att pendla och kortare restider. 

Kort fakta om lokalen

FASTIGHETSBETECKNING: Barkarby 2:25
ADRESS: Majorsvägen 1
ORT: Barkarby
KOMMUN: Järfälla kommun
BYGGÅR: 2014 
VÅNINGSPLAN: 2 
YTA: Lokalens totalyta är 1 800 kvm inklusive bakutrymmen som kontor, lager och pentry.
PLANLÖSNING: Anpassningsbar och delningsbar lokalyta för olika typer av verksamheter.

LÄGE: Flottiljen Köpkvarter ligger i nya Barkarbystaden och är bryggan mellan externhandeln och bostadsområdet. Platsen karaktäriseras av småskalighet med karaktär av lokalcentrum då aktörer för de vardagliga behoven ryms inom köpkvarteret. Barkarbystaden är under stor utveckling med bland annat en framtida tunnelbanestation och nya skolor där Flottiljen köpkvarter är centralt placerat.

OMGIVNING/FÖRETAG I NÄRHETEN: Med sitt centrumnära läge finns en perfekt mix av miljöer runt Flottiljen, så som nya bostadsområdet, skolor, grönområden, bra kollektivtrafik och närheten till Barkarby handelsplats. Närliggande handelsområden är Barkarby handelsplats, Barkarby Gate, Barkarby Outlet och Ikea.

PARKERINGSMÖJLIGHETER/GARAGE: Stor markparkering och garage finns inom fastigheten

NÄRSERVICE: ICA Maxi, vårdcentral och vaccinationsklinik, apotek, restauranger, caféer, frisör- och skönhetssalonger samt Pressbyrån.

KOMMUNIKATIONER: Busshållplats i anslutning till fastigheten på Barkarbyvägen. Buss trafikerar från Stora torget till pendeltågsstationen Barkarby station och Jakobsbergs C. Nu är även bygget av den nya tunnelbanestationen Barkarbystaden på den blå linjen är i full gång och beräknas vara klar 2024.

SKYLTLÄGE: Bra skyltläge på fasad ut mot Herrestavägen som är en stor genomfartsväg för hela handelsområdet.

Visa hela informationen Dölj informationen
Dela