Ny ICA Kvantum-butik i Ludvika

  Ludvika får ny ICA Kvantumbutik i centralt läge

  18 oktober 2017

  Snart öppnar nya ICA Kvantum och Apotek Hjärtat i Ludvika

  Nedräkningen har börjat till dess att dörrarna till Ludvikas nybyggda ICA-butik öppna den 1 november. Bygget av butiken i det som kallas Sänkan, går enligt plan och ska kunna öppna som planerat uppger Fredric Jernemyr, handlare för butiken, i en intervju med Mitt i Dalarna.

  18 november 2016

  Ett första spadtag för Ludvikas nya ICA Kvantum

  Idag togs det första spadtaget av fem glada grävare, till det som ska bli Ludvikas nya matmarknad där ICA Fastigheter kommer att bygga en ICA Kvantum-butik om cirka 3 000 kvadratmeter med Apotek Hjärtat i nära anslutning

  Nybyggnadsprojekt

  Ludvika får ny ICA Kvantum i centralt läge

  Fredagen den 18 november togs det första spadtaget till Ludvikas nya matmarknad. Där kommer ICA Fastigheter bygga en ICA Kvantum- butik med Apotek Hjärtat i nära anslutning, med utbud och öppet­tider som ska passa de boende och verksamma i Ludvika kommun.

  I november 2016 togs det första spadtaget till Ludvikas nya ICA Kvantum-butik som bygg centralt i Ludvika granne med Sporthallen. Den nya butiken är tänkt att ersätta de två ICA Supermarket-butikerna som finns i området och erbjuda alla som lever, bor och verkar i Ludvika en modern och inspirerande ICA Kvantum-butik med lokal prägel.

  Butiken har ett bra läge med ett promenadavstånd från stadskärnan på cirka fem minuter. För besökare som är bilburna ligger butiken i nära anslutning till riksväg 66, som även trafikeras av buss med hållplats vid sporthallen. En ny rondell byggs redan nu från väg 66 som kommer hjälpa besökarna att nå den framtida butiken.

  Butiksbyggnaden är planerad till en yta på 3 223 kvadratmeter varav ICA butiken består av cirka 3 000 kvadratmeter. I byggnaden kommer även Apotek Hjärtat vara hyresgäst med en butiksyta på 175 kvadratmeter. Invigningen är beräknad till senhösten 2017.  

  Fakta om Ludvika

  Fastighetsbeteckning: Del av Vall 6:2

  ORT: Ludvika, vid Prästgårdsgatan bredvid Ludvika Sporthall

  INNEHÅLL: En lokal och inspirerande ICA Kvantum butik och Apotek Hjärtat

  Yta ICA-butiken: Cirka 3 000 kvm

  Yta apotek Hjärtat: Cirka 175 kvm

  Målgrupp: Alla som bor, lever och verkar i Ludvika kommun

  BYGGSTART: 18 november

  INVIGNING: Hösten 2017

  FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB

  Kommunikationer: Butiken har ett centralt bra läge 500 meter från stadskärnan med närhet till riksväg 66. Busskommunikationer finns längs riksvägen med hållplats vid Sporthallen i nära anslutning till butiken. Cykelbana finns strax utanför fastigheten.

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Situationsplan