ICA Nära-butik i Lindbacken

  Nybyggnadsprojekt i Uppsala kommun för de boende i nya området Lindbacken.

  19 september 2016

  ICA Nära Lindbacken har öppnat

  Den 10 mars togs det första spadtaget för området till ICA Lindbacken strax utanför Uppsala och den 14 september öppnades portarna till den klimatsmarta butiken.

  10 mars 2016

  FÖRSTA SPADTAG FÖR KLIMATSMART ICA NÄRA-BUTIK I LINDBACKEN, UPPSALA

  Torsdagen den 10 mars togs det första spadtaget för det nya området Lindbackens framtida ICA Nära-butik. Spadtaget var efterlängtat och intresset från de boende i området var stort.

   NYBYGGNADSPROJEKT I Uppsala

   Klimatsmart ICA-butik till nya området Lindbacken

   Nu tar vi det första spadtaget till Lindbackens nya matmarknad. Där kommer det byggas en ICA Nära-butik, med utbud och öppettider som ska passa de boende i det nya bostadsområdet Lindbacken i Uppsala kommun.

   ICA Fastigheter har köpt mark i ett attraktivt och centralt läge och bygger en ICA Nära-butik precis vid infarten till det nya bostadsområdet. Den nya butiken kommer att ha god tillgänglighet för besökarna då en busshållplats finns i anslutning till fastigheten. För den bilburne finns ett 40 parkeringsplatser som tillhör butiken och ytterligare parkeringsmöjligheter kommer att finnas i närområdet.

   Barnfamiljer som prioriterad målgrupp

   ICAs fokus är att skapa en attraktiv och inspirerande livsmedelsbutik som ska ge de som bor och rör sig ­ i området god service och prisvärda varor. Butiken, under ledning av ICA-handlaren Henry Alexandersson, kommer anpassa sortimentet för de boende i området med fokus på barnfamiljer där framträdande avdelningar kommer vara Frukt & Grönt, bröd och färskvaror.

   Geotermisk lösning för klimatsmart butik

   Butiken kommer ha en klimatsmart geotermisk lösning där energi fångas upp genom borrhål till energilager från jordens inre men relativt nära jordens yta. Lösningen kommer användas för så väl uppvärmning av ICA-butiken som kyla i livsmedelsutrymmena och maskinrum. Geometrisk energi anses som ett bra alternativ då den är effektiv, miljövänlig och pålitlig. Som ytterligare energibesparingsåtgärd kommer dessutom butikens hela försäljningsyta på 600 kvm förses med energisnål ledbelysning.

   ICA Nära Lindbacken invigs under hösten 2016 och blir cirka 900 kvadratmeter stor. Byggherre och fastighetsägare är ICA Fastigheter som även kommer att förvalta fastigheten.

   Lindbacken ett växande bostadsområde

   Bostadsområdet Lindbacken, som ligger längst med nya väg 288, kommer i första etappen innehålla cirka 900 bostäder, mestadels villor och radhus. Två förskolor har redan öppnats i området och en grundskola planeras att öppnas i slutet av 2016.

   Uppsala med omnejd är idag ett växande område. Under de kommande åren har Uppsala kommun planerat för att ytterligare 4 000 bostäder ska byggas.

   Hållbar energi

   Projekt för geotermisk lösning

   En livsmedelsbutik är en komplex temperaturmässigt miljö. Kylmaskinerna läcker ut en del kyla i kundutrymmet, vilket måste hanteras med värmd luft, samtidigt som de avger värme i sitt arbete att kyla maten, värme som kan utnyttjas för uppvärmning. Sedan en tid har ICA Fastigheter ett projekt kring inomhusmiljö för nya butiker med syfte att dra nytta av både värmen och kylan på ett smartare sätt samt att kombinera det med en hållbar geotermisk lösning.

   Läs hela artikeln

   Fakta Lindbacken

   ICA Nära-butiken i Lindbacken

   FASTIGHET: Vaksala-Lunda 1:44
   ORT: Lindbacken
   KOMMUN: Uppsala
   LÄGE: Nära nya väg 288 med ett 40-tal parkeringsplatser
   INNEHÅLL/BUTIKSPROFIL: ICA Nära med postutlämning och ATG ombud
   YTA: 990 kvm, varav 613 kvm säljyta
   MÅLGRUPP: Boende i området Lindbacken, främst barnfamiljer
   MILJÖPROFIL: Hög, butiken kommer att använda sig av geotermiska lösningar för både kyla och värme
   FÖRSTA SPADTAG: 10 mars 2016
   INVIGNING: 14 september 2016
   FASTIGHETSÄGARE: ICA Fastigheter AB
   ICA-HANDLARE: Henry Alexandersson
   KOMMUNIKATIONER: Busshållplats i närheten av tomten
   LÄS MER: Områdets webbplats http://www.lindbacken-uppsala.se/omradet/

   Visa hela informationen Dölj informationen

   Fasadritningar