17 november 2016

  ICA Supermarket Gustavslund har öppnat

  Nu nyöppnas ICA Supermarket Gustavslund i Helsingborg av ICA-handlarna Susanne Gudmundsson och hennes pappa Roger Johnsson. Kontraktet med ICA Fastigheter skrevs 2015 och första spadtaget till den nya butiken togs i mars 2016.

  8 mars 2016

  Här tas det första spadtaget för Gustavslunds nya ICA-butik

  Den 8 mars togs det första spadtaget till Gustavslunds nya matmarknad, där ICA Fastigheter kommer bygga en ny ICA Supermarket-butik med utbud och öppettider som ska passa de boende i expansiva Gustavslund, nära Helsingborg. Spadtaget togs av Christian Orsing ordförande för Helsingborgs byggnadsnämnd, Anders Rosqvist chef Projektledning ICA Fastigheter, Patrik Reic etableringschef ICA Sverige, Susanne Johnsson och Roger Johnsson ICA-handlare Gustavslund.

  Nybyggnadsprojekt i Helsingborgsområdet

  Ny ICA Supermarket i Gustavslund

  I Gustavslund, ett av Helsingborgs mest expansiva områden med många bostäder under uppförande, har ICA Fastigheter köpt en fastighet med avsikt att bygga en attraktiv ICA butik med lokal anknytning som smälter bra in i det natursköna området.

  FÖR ATT GE INVÅNARNA I GUSTAVSLUND ett bra livsmedelsutbud och god service, bygger vi en inspirerande och lokal matbutik med fokus på närproducerade varor. ICA Supermarket-butiken blir 1 800 kvm stor och beräknas börja byggas i början av 2016. Den total tomtyta är 9 809 kvm, vilket ger plats till parkering och logistik. Butiken planeras att öppna i november 2016. 

  Gustavslund ligger som ligger i Helsingborgs östra utkant, ca 3 km från centrum. I olika etapper byggs det nya bostäder, skola och äldreboende i ett område med Skånes åkerlandskap som granne i öst. 

  Gustavslund har en anslutning till ringleden väg 111 som sträcker sig runt Helsingborg och goda kommunikationer med busshållplats centralt i området.

  Hög miljöprofil för butiken

  Som en del av ICA Gruppen tar vi på ICA Fastigheter ett långsiktigt ansvar för alla våra marknadsplatser, både med hänsyn till vår miljö och socialt engagemang. ICA Fastigheter har varit miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 1999 och det är en viktigt redskap i vårt långsiktiga miljöarbete. Vid nybyggnation har ICA Fastigheter som ambition att samtliga byggnader som lägst uppnå certifieringen Miljöbyggnad Silver. För ICA Supermarket Gustavslund har vi som mål att bli certifierade Miljöbyggnad Guld, vilket har en positiv påverkan på energieffektivitet och drift i butiken.

  Fakta Gustavslund

  Fakta kring vårt byggprojekt i Gustavslund

  Fastighet: Husensjö 9:47
  Ort: Gustavslund, Helsingborg
  Yta: 1 800 kvm, varav tomten är 9 800 kvm
  Innehåll: En inspirerande ICA Supermarket med ett produktutbud med lokal prägel
  Miljöprofil: Ambitionen är Miljöbyggnad Guld
  Byggstart/första spadtag: 8 mars 2016
  Invigning: Vintern 2016/2017
  Fastighetsägare: ICA Fastigheter AB
  Läs mer: www.helsingborg.se, ICA Supermarket Brunnens facebooksida

  Visa hela informationen Dölj informationen

  Situationsplan