Nybyggnadsprojekt

  Ett första spadtag till studentbostäder och ICA Kvantum-butik på Campus/Teleborg.

  Onsdagen den 19 oktober togs det första spadtaget till 248 nya studentbostäder och en ICA Kvantum-butik på Campus/Teleborg i Växjö.

  På plats vid byggarbetsplatsen vid Trummenrondellen/Framtidsvägen för att gräva var Olle Sandahl, styrelseordförande Videum, Per Schöldberg, styrelseordförande Växjöbostäder, Maria Säterdal, vd Växjöbostäder, Lena Boberg, vd ICA Fastigheter, Håkan Ronnlycke, etableringschef ICA Sverige och Staffan Dahlström, vd GBJ Bygg AB. Trots lite gråmulet väder och kyla var det stor uppslutning från de sextiotalet inbjudna samt press och media.

  ICA Fastigheter samarbetar med Videum och Växjöbostäder

  Spadtaget togs av fem personer som representerade projektets olika delar då affären kommit till stånd genom ett samarbete mellan Videum, Växjöbostäder och ICA Fastigheter då Videum sålde 13 100 kvm mark till ICA Fastigheter och Växjöbostäder. Tillsammans bygger nu parterna, i ett 3 dimensionellt ägande, en ICA Kvantum-butik i bottenplan och 248 studentbostäder (240 ettor och 8 tvåor), i de sju ovanliggande våningarna. Byggnaderna byggs i en träbaserad konstruktion enligt miljöbyggnad guld för ICA-butiken respektive silver för bostäderna.

  Apotek Hjärtat - en god granne

  ICA Fastigheter har även som avsikt att etablera ett Apotek Hjärtat i anslutning till ­butik­en­ som service till de boende i området. Butiken planeras att öppna våren 2018, preliminär inflyttning i studentbostäderna är satt till terminsstarten hösten 2018.

  Läs mer om vårt projekt i Växjö

  Här hittar du fakta om samarbetet med Växjöbostäder

  Läs mer om ICA-butiken och studentbostäderna och se illustrationer på projektets utformning.

  Följ projektets utveckling och läs mer här