Nyförvärv

  ICA Fastigheter förvärvar Kurvan 7 i Kungens Kurva

  ICA Fastigheter har förvärvat Kurvan 7, i Kungens Kurva i Huddinge som ligger i Stockholms län. Fastigheten består av cirka 5 500 kvadratmeter handel, fullt uthyrd till bl.a. Dormy, ICA Kvantum, Systembolaget och Apotek Hjärtat. Säljare är Michael Gullstedt och Caroline Gullstedt Tracy.
  - Förvärvet av Kurvan 7 är strategiskt tilläggsförvärv till Kurvan 6 som vi äger sedan tidigare. Genom förvärvet av Kurvan 7 stärker vi vår marknadsplats och har möjlighet att vara delaktiga i utvecklingen av Kungens Kurva, ett av Sveriges främsta handelsområden,

  säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  Tillträde sker den 16 december 2016. Fastigheten är mer känd som K7-huset och är grannfastigheten till ICA Kvantum Kungen, men eftersom byggnaderna sitter ihop upplevs det ofta som en fastighet.

  Platsen under en spännande utveckling

  Kungens Kurva står inför stora förändringar där bland annat IKEA kommer att vända sitt nuvarande varuhus och samtidigt bygga ut köpcentrumet. E4/E20 i Kungens Kurva är en av Sveriges mest trafikerade vägar med cirka 120 000 fordon per dygn. Området är också Skandinaviens största handelsplats med mycket helgtrafik. Platsen är därför en viktig del i satsningen Förbifart Stockholm, som är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm och som ska knyta ihop norra och södra stockholmsregionen. När Förbifart Stockholm är färdigbyggd kommer det att finnas tre trafikplatser längs den aktuella sträckan i området kring Kungens Kurva. Två finns redan idag: Lindvreten södra och Kungens kurva.

  Bilden från Trafikverket visar tunnelmynningen för Förbifart Stockholm i mitten av vägen och gång- och cykelbron som ska gå över E4/E20 vid Heron city. Nya vägar binder samman Skärholmen med handelsplatsen.